Alles over locatie havo/vwo

In deze schoolwiki vindt u alle informatie voor ouders en leerlingen.

‘De sfeer is goed, 
je voelt je snel thuis’

Voorwoord rector-bestuurder

Met trots presenteren we onze nieuwste schoolgids. Elke dag komen er bijna 2.000 mensen naar CSG De Lage Waard, om te werken aan (hun) ontwikkeling, op twee locaties aan één school verbonden. In een open, vriendelijke sfeer vormen wij samen een kleine samenleving van jongeren en volwassenen. Onze achtergronden en talenten zijn heel divers. Met persoonlijke aandacht willen we de verschillen herkennen en erkennen.

CSG De Lage Waard laat deze verschillen tot hun recht komen in allerlei bijzondere onderwijsprogramma’s. Op de locatie havo/vwo heet dat Eigen Koers, dat zegt genoeg. Maar er is veel meer, op gebied van kunst en cultuur, techniek, bèta etc. We willen bereiken dat leerlingen groeien in kennis en als persoon. En dat ze tot slot met trots een diploma halen dat bij hun ontwikkeling past. Grote mensen die zich straks volwassen gaan noemen. We willen dat ze boven zichzelf uitgroeien, individueel en samen. We werken daaraan met veel vertrouwen. En we verwachten dat we onder de aandacht van de Eeuwige een goede koers zullen vinden en houden.

Deze schoolgids 2020-2021 is splinternieuw. Nieuw van opzet en uitvoering, een informatiebron om direct digitaal te kunnen raadplegen. We wensen alle leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) een heel fijn en succesvol schooljaar toe.

Kees (K.A.) Kloet
rector-bestuurder